Projekt blefri

Hvornår ved man, at det er på tide at sætte projekt ble-fri i gang? Skal de vise interesse for samtlige toiletter på deres vej eller skal man lade dem løbe rundt i græsset om sommeren uden ble? Jeg synes det har været møg-svært, at vide hvornår det er tid.

Tidlig pottetræning

Allerede da Sally var helt ny læste jeg flere steder, at der var påbegyndt pottetræning omkring 20 måneders alderen; altså inde barnet er fyldt 2 år.Jeg ved sgu ikke helt hvad jeg tænkte omkring det og da Sally nærmede sig de 20 måneder blev der indkøbt potte og hun havde lige præcis 0 procent interesse i den! Den har egentlig stået fremme og har været tilgængelig lige siden og en sjælden gang har hun fået brokket sig op på den og ladet en lille tissetår. Mor her har spekuleret på om barnet dog nogensinde ville stoppe med at bruge ble. Og så er jeg blevet forsikret om, at det vil hun.En dag stopper det også.

Men når man er første gangs mor og generelt ikke sådan vildt interesseret i andre folks børn, så er især det der med at blive ble-fri ikke noget man overhovedet har sat sig ind i. Så det er med at holde antennerne åbne og høre hvad de andre siger og lade som om man er helt på hvornår man lige gør hvad.

Ferie uden ble – om dagen

Under vores sommerferie i Spanien, gav det egentlig ret god mening, at bleen ikke blev brugt i løbet af dagen.Med mindre vi skulle på tur og gerne ville slippe for tis i toget (eller det der var værre…) og Sally var selv med på, at det kun var i poolen og om natten der skulle en ble på. Og det gik fint. Da vi kom hjem og det var tid til at starte i børnehave igen, siger en af pædagogerne den første dag – ’Nå Sally, bruger du stadig ble’? Og barnet svarer – ’nej’! Og sådan skete det, at Sally blev blefri….

 Eller ikke helt…

Nu var projektet da i hvert fald skudt hele i gang og det var ret fint, at det ligesom blev startet der, for ellers havde både hendes far og jeg nok været for dårlige til sådan helt rigtig at ’tage kampen’, hvis såfremt det havde været nødvendigt.

Hvad får jeg med hjem?

Min store bekymring var seriøs det her med, at få en meget ildelugtende pose (lige til skraldespanden) med hjem og et barn med en ildrød numse, der havde holdt sig for længe.Også her blev jeg forsikret om, at det er sket for ALLE og flere gode rås til hvordan indholdet i sådan en pose kunne håndteres.

Her vil jeg sige, at den pose der indtil videre har været med hjemme ikke engang blev undersøgt om den stod til redning, den kom direkte i skralderen! Poser med tis kan jeg håndtere og så er min grænse nået!

Der må flere hylere til

Derfor er der indkøbt et større arsenal af my little pony underhylere, som lige præcis er så billige, at de sagtens kan ryge i skraldespanden.

 Indtil videre går det overraskende godt at have en pige der ’ikke’ bruger ble. Altså hun skal helst spørges/kommanderes til tisning lige omkring en milliard gang og det andet skal stadig helst foregå i en ble.Hun venter dog helst til natbleen er kommet på og så går hun for sig selv og ordner det hun nu skal J og så kommer natble nummer 2 i spil.

 Apopro natble, så kunne jeg godt tænke mig nogle gode råd, til hvordan man håndterer det? For det er åbenbart et helt andet appendix i hele projekt ble-fri.Mig som troede at når de blev blefri, så gjaldt det ligesom hele døgnet. NOT.

 Det giver god nok mening, at man ikke bare lige tager bleen af dem også om natten, for så tænker jeg da, at man skal have indkøbt et par lagener der kan holde til den slags.

 Men alt i alt, så synes jeg at Sally er dygtig og der er håb forude.

Tager gerne imod gode råd

Har du nogle oplevelser om det med at smide bleen som du vil dele? Især den her ble om natten. Så tager jeg gerne imod råd.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen