Mødet med en frugttørrer

Indholdet er sponsoreret i samarbejde med coolstuff

Den er super nem at bruge, da der ikke er en million knapper

Så er raw food tendensen simpelthen flyttet til Skalborg. Vi er blever ret store fans af at tørre frugt og grøntsager og have sunde snacks med i madpakken.

Hvorfor dog bruge en frugt-tørrer?

For mig er den største fordel, at vi kan lave sunde snacks. Især til Sallys madpakke.

Hun kan endda være med til at vælge hvad vi skal købe ind. Så kan vi hygge os med at skære råvarerne ud og fylde dem op i frugt-tørreren.

Det er faktisk også gået op for mig, at vi forlænger frugtens holdbarhed i ret lang tid ved at tørre det.

Og når vi har noget frugt eller en grøntsag der er ved at se lidt trist ud, så prøver vi så vidt muligt, at få den tørret frem for at smide den ud.

Her er især banan og æbler frugter som vi ofte får proppet i vores frugt-tørrer.

Vi har næsten altid bananer i, når vi skal tørre frugt.
Æblerne er perfekte som snacks til madpakken

Samtidig er det også gået op for mig, at man kan tørre urter! Vi har eksperimenteret lidt med basilikum i første omgang og det er slet ikke dårligt med tørret basilikum til salat eller gryderetter.

Et lille tip er, at bruge lidt bagepapir på ristene, når det er urter der skal tørres.

Nem at bruge – også for børn

Sally er 3,5 og hun kan sagtens finde ud af, at lægge frugterne på pladerne og skifte dem rundt.

Maskinen har en timerfunktion, så den automatisk slukker efter endt tid, og den er nem for børnene at trykke på. Samtidig kommer temperaturen ikke over 74 grader, så det er stort set umuligt at brænde indholdet på.

Det skal man selvfølgelig passe på med at sige når man er mig… 🙂

Men når jeg kan finde ud af at bruge den, så kan alle vist.

Jeg synes faktisk også det er fedt, at vi kan tørre frugter, grøntsager og bær uden at miste de vigtige vitaminer og antioxidanter der er i dem.

Frugttørrer tips – før du starter

Placering: Når du skal bruge din frugttørrer, er det vigtigt at den er placeret, så det er muligt med en gennemstrømmende ventilation og luftcirkulation. Det er derfor ikke så smart at placere den i et skab, mens den kører.

KombinationDet er vigtigt, at du ikke tørrer sure og søde frugter eller grøntsager på samme tid, da luftcirkulationen gør at smag og aromaer, kan overføres. Med mindre du ønsker ananas som smager af grønkål.

Vi har dog tørret druer sammen med agurk og der var som sådan ikke problemer med smagen. Måske fordi agurk mest bare består af vand… 

Ellers er det sådan set bare at gå i gang og få tørret nogle lækre snacks.

Hvis du leder efter et sundt alternativ til slik, lakrids, is og sodavand, men stadig gerne vil have den søde, lækre smag, er tørret frugt et oplagt valg. Jeg er selv blevet vild med tørret mango med lidt kokosmel på.

Der medfølger instruktionsbog, hvor der også er en liste over tørretider.

Tørrede svampe til madlavningen

Det er simpelthen gået op for mig, at udover tørrede snacks, så kan der tørres svampe i maskinen. Det er et kæmpe hit til de kommende risotto aftner. Lige sådan en omgang tørrede kantareller i en lækker risotto, det tror jeg også min mand vil sætte meget pris på.

Den frugttørrer vi bruger kan købes hos coolstuff og næste plan er, at tørre græskar-kød og kerner i den så vi kan spise halloween snacks i det mørke efterår.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen